Talon tavat

Pienryhmät

Tavanomaisen ryhmätoiminnan ohessa toimimme pienryhmissä, joihin jaamme lapset ikä- ja kehitystason mukaan. Lapsia kussakin pienryhmässä on 4-8.

Pienryhmien tarkoituksena on oman kehitystason mukainen monipuolinen toiminta, jossa opitaan oppimisen taitoja ja oivalletaan asioita yhdessä. Pienessä ryhmässä jokaisen lapsen on helpompi kertoa ajatuksiaan ja tulla kuulluksi.

Jokaisella pienryhmällä on "oma" aikuinen. Aikuisen rooli on olla aktiivinen kuuntelija ja tarkkailija sekä ryhmän jäsen. Pienryhmät kokoontuvat mahdollisuuksien mukaan 1–3 kertaa viikossa. Kunkin viikon kokoontumisajat ovat näkyvillä eteisen ovissa olevissa viikkosuunnitelmissa.

Pienryhmän aikuinen toimii aktiivisesti linkkinä lapsen vanhempiin: mm. Lapsen varhaiskasvatussuunnitelmakeskustelut, joissa asetetaan toiminnalle lapsilähtöiset tavoitteet, käydään puolivuosittain oman kasvattajan kanssa. Myös mahdolliset tukitoimet järjestetään tai sovitaan ensisijaisesti pienryhmän aikuisen kanssa. "Oma" aikuinen myös perehdyttää uuden perheen päiväkotimiljööseen ja tapoihimme.

Esiopetus

Esikoululaiset toimivat osana Tuulenpesän ryhmää. Ryhmässä on 7 lasta ja lastentarhanopettaja.

Esiopetusta annetaan neljä tuntia päivässä (klo 9.00-13.00) koulujen toiminta-aikoina.

Esiopetusta ohjaa Tuusulan kunnan esiopetussuunnitelma.

Esiopetusohjelma esim:

• Klo 9–9.30/10.00 Ulkoilu
  • 9.30/10.00 Pienryhmät
  • Klo 11.00–11.45 Ruokailu
  • 11.45-12.00 Piiri
  • 12–13.00 Satuhetki/Ulkoilu/muuta toimintaa

Lelupäivä

Eskareilla ei ole lelupäivää. Oman lelun päiivistä sovitaan erikseen yhdessä lasten kanssa.

Maanantaisin lapset saavat tuoda päiväkotiin oman lelun. Lelupäivälle on välillä joku teema. Tuolloin aihe laitetaan ajoissa eteisen ilmoitustaululle!

Oman lelun saa esitellä piirissä muille ja sillä saa leikkiä sen päivän aikana kavereiden kanssa. Lelut ovat päiväkodissa vanhempien vastuulla, joten kovin hienoja ja arvokkaita leluja ei kannata lapsen mukaan antaa. Unikaverin voi toki tuoda päiväkotiin joka päivä lapsen turvaksi!

Yhteystietomme

Lahelanniityn päiväkoti/Vekara Vartti Oy